Vågade investeringar och bitcoins

Allt fler undersöker möjligheterna att integrera bitcoin i sin affärsverksamhet och inte så få väljer att investera i kryptovalutan. Vad för andra smala investeringar kan den som gillar risk göra?

bitcoinAtt integrera bitcoin i sin affärsverksamhet är både ett vågat nytänk men även lite av en risk. Kryptovalutor är framtiden enligt många och flera av de som vågade köpa bitcoin och investera tidigt i denna valuta har också blivit rika. Kanske för att de vågade satsa på det som förmodligen kommer användas i vårt framtida, digitaliserade samhälle. Köpa bitcoin kan du bland annat göra här: https://bt.cx/sv/kopa-bitcoin/.

Även om kursen svajar och har tappat en hel del av sitt värde men med den rekordnivå som nåddes under december 2017 kan komma att nås igen.  Även om men del menar att kryptovalutan bör kontrolleras och regleras hårdare än i dagens läge, något som det går att läsa i Affärsvärlden, för den intresserade.

 

Smala men spännande investeringar för den som gillar risk

 

Vad för andra investeringar är vågade men potentiella guldgruvor? I en artikel i Svenska Dagbladet går det att läsa om hur den som vill investera bortom det som är vanligt att investera i på börsen ska våga titta på de lite smalare ämnena. Med höga risker kan det även bli god avkastning, men det är absolut inte säkert. En smal men potentiellt lukrativ bransch att investera i är till exempel smöraktier. Det har nämligen talats om en kommande smörbrist globalt som gör att priset på smör kan explodera fullständigt till hösten. Andra tips på smala investeringar med hög risk är fonder inom allt från laxodling i Norge till champagne, diamanter, klockor, årgångsvin och andra lyxprodukter.

 

En som älskar att investera i saker och som är väldigt duktig på det är ingen annan än Warren Buffet. I en artikel i Dagens Industri går det att läsa om hur han ville investera hela 3 miljarder dollar i Uber, men att parterna inte kom överens om vare sig villkor eller storlek på investering. Kanske behöver inte Uber Warren Buffets pengar men samtidigt hade de kunnat rida på hans goda rykte, något som de skulle behöva efter alla skandaler som präglat företaget under de senaste åren.