Frestande att låna pengar till semestern

Längtan efter att komma bort från vardagen och istället ligga och glassa under en palm med en drink i handen. Det är lätt att känna sig värd att unna sig drömsemestern efter att man slitit i ett år; lika lätt är det att falla i fällan att låna pengar för att råd med sin semester.

Allt fler väljer att låna pengar för att kunna finansiera sin ledighet, en frestande och snabb lösning som tyvärr inte alltid är så optimal. Det är lätt att ta ett lån här och ett lån där, tillslut sitter man i ett skuldträsk som är svårt att ta sig ur. Ett sätt att underlätta en sådan situation är att samla sina mindre lån genom att ta ett större privatlån. Ett företag som erbjuder en smart lösning är Euroloan som låter dig låna pengar med onlinekredit. Surfa in på https://www.euroloan.se/lana/privatlan för att läsa mer.

En riskabel trend

Ska det behöva gå så långt att ett lån är det som behövs för att ha en rolig semester? Enligt en undersökning från Novus är det så många som 13 procent av Sveriges befolkning som valt att göra detta. Lån i sig är ofta inget negativt, men det är alltid bättre att låna till saker som har ett värde, inte nya prylar eller något annat som är tillfällig glädje. När det gäller lån till semestern är det främst för att ha råd att resa, men det kan bli dyrare än vad man räknat med. Se därför upp för dyra lån.

En alternativ lösning är att istället skaffa onlinekredit eller ett kreditkort. På så sätt behöver du inte riskera att låna för mycket och kan lättare styra över dina köp. Precis som när man ska välja privatlån är det viktigt att vara medveten om vilka kreditkort som är bra. Några bra tips är att se vilka förmåner de för med sig, till exempel om de ger bonus på flyg eller vad de har för avgifter. Dock är det självklart viktigt att inte glömma bort att kredit också behöver betalas tillbaka.

Semesteraktiviteter som inte kostar pengar

  • Bada i närmsta sjö
  • Sola på balkongen
  • Promenera längs havet
  • Spela kort med barnen
  • Utforska närliggande skog och mark