Black Friday – en stor dag för e-handeln

Det har länge peppats och förberetts för Black Friday, ett amerikanskt fenomen och en rea dag där både kunder och butiker blir som tokiga. I år infaller den på fredagen den 24 november, och handeln har jobbat för fullt för denna dag. Men frågan är om rean verkligen är så bra och om vissa butiker faktiskt bluffar och får dig att köpa dyra grejer?

Om du är i branschen så är black Friday ett riktigt affärsmecka! Det gäller att förbereda sig väl och att se till att din e-handelsplattform håller för hårt tryck. Bra e-handelsplattform kan du få genom att anlita till exempel Webon.

Är Black Friday bättre än mellandagsrean?

Detta är en fråga som många ställer sig. Ska man vänta till mellandagsrean eller gå loss på Black Friday? Sanningen är att båda reorna är bra, men är bra för att köpa olika saker. I en artikel från Expressen ger affärschefen på jämförelsesajten Pricerunner om hur du ska tänka. Han säger bland annat att Black Friday och Mellandagsrean har helt olika funktioner för handeln. Under Black Friday lockar man till shopping och under mellandagsrean säljer man ut sånt som inte sålts under jul och föregående säsong, alltså utgående varor för att ge plats för nya. Saker som är billiga att köpa på black Friday är ofta produkter som kaffebryggare, sportarmband, hemmabiosystem, tv-spel, tv-apparater, spelkontroller, belysning med mera.

Vissa butiker bluffar

Tyvärr är det så att vissa butiker bluffar till sig kunder, de kanske inte ens säljer produkter billigare än vanligt utan i vissa fall kanske till och med dyrare! Om man som konsument har dålig koll på priser och handeln så kan det vara svårt att undvika, men för dne som har ett tränat öga kan det vara lätt att se. Det kan tillexempel vara så att butiken lockas med en viss reavara som inte finns, sedan när du är på plats kanske du köper något helt annat för att du tagit dig dit och det ska vara mödan värt. Men detta köp kanske inte alls är ett kap, skriver Metro.

Kaos inför dagen för Amazon

När Black Friday nalkas går elhandeln varm. Och otur i detta har Amazon haft, då drygt en tredjedel av de anställda på Amazons huvudlager hotade om strejt på Black Friday, skriver DI. Hur det blev i frågan är fortfarande oklart, men det skulle kunna ha inneburit en stor förlust för Amazon, under denna stora dags för e-handeln.